Ohjeet Vopekan käyttöönottamiseen

Vopeka on varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen henkilöstölle tarkoitettu kysely, johon vastataan kirjautumalla palveluun omalla työsähköpostiosoitteella, salasanalla ja oman yksikön tai kunnan vastuuhenkilön antamalla kutsukoodilla. Alla on tarkemmat ohjeet eri rooleissa kirjautuville.

Kunnan vastuuhenkilö

 1. Pyydä kutsukoodi lähettämällä sähköpostia Erikalle osoitteeseen Erika.Tanhua-Piiroinen (a) tuni.fi.
 2. Kirjaudu Vopekan etusivulla antamalla työsähköpostiosoitteesi ja paina ”Kirjaudu sisään”
 3. Kirjoita pyydettyihin kenttiin sähköpostiisi lähetetty salasana ja pyytämäsi kutsukoodi.
 4. Kun kirjautuminen on valmis, näet sivun yläreunassa painikkeet Etusivu, Kyselyt, Omat tulokset, Organisaatio, Raportit ja Hallinta. Näistä Hallintasivulla voit lisätä uusia yksiköitä kuntaan, luoda varhaiskasvatusyksiköiden vastuuhenkilöille kutsukoodeja ja antaa heille oikeudet oman yksikkönsä raportteihin. Lisäksi voit yhdistää yksiköitä tarvittaessa.

Yksikön vastuuhenkilö

 1. Kirjaudu Vopekan etusivulla antamalla työsähköpostiosoitteesi ja paina ”Kirjaudu sisään”
 2. Kirjoita pyydettyihin kenttiin sähköpostiisi lähetetty salasana ja kunnan vastuuhenkilöltä saamasi kutsukoodi. Jos ei sinulla ole vielä kutsukoodia, ota yhteyttää kuntasi varhaiskasvatuksen vastuuhenkilöön.
 3. Kun kirjautuminen on valmis, näet sivun yläreunassa painikkeet Etusivu, Kyselyt, Omat tulokset, Raportit ja Hallinta. Näistä Hallintasivulla voit tarkastella omalle yksiköillesi luotuja kutsukoodeja jakaaksesi niitä yksikköjesi työntekijöille. Raportit sivulla pystyt tarkastelemaan yksikköjesi tulosraportteja.

Kyselyyn vastaaja

 1. Kirjaudu Vopekan etusivulla antamalla työsähköpostiosoitteesi ja paina ”Kirjaudu sisään”
 2. Kirjoita pyydettyihin kenttiin sähköpostiisi lähetetty salasana ja yksikkösi vastuuhenkilöltä saamasi kutsukoodi. Jos ei sinulla ole vielä kutsukoodia, ota yhteyttää yksikkösi vastuuhenkilöön.
 3. Kun kirjautuminen on valmis, näet sivun yläreunassa painikkeet Etusivu, Kyselyt ja Omat tulokset.
 4. Kyselyt-painikkeesta pääset aloittamaan kyselyihin vastaamisen.

HUOM! Vastaajan saama kutsukoodi liittää vastaajan oikeaan kuntaan ja mikäli yksiköille on luotu omat kutsukoodit, myös oikeaan yksikköön. Vastaajan tulee tarkistaa, että vastaa kyselyyn oikean yksikön nimissä.