Ohjeet Vopekan käyttöönottamiseen

Vopeka on varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen henkilöstölle tarkoitettu kysely, johon vastataan kirjautumalla palveluun omalla työsähköpostiosoitteella, salasanalla ja oman yksikön tai kunnan vastuuhenkilön antamalla kutsukoodilla. Alla on tarkemmat ohjeet eri rooleissa kirjautuville.

Kunnan vastuuhenkilö

 1. Lähetä kutsukoodin pyyntö sähköpostilla erika.tanhua-piiroinen @ tuni.fi.
 2. Kirjaudu Vopekan etusivulla antamalla työsähköpostiosoitteesi ja paina ”Kirjaudu”
 3. Kirjoita pyydettyihin kenttiin sähköpostiisi lähetetty salasana ja pyytämäsi kutsukoodi.
 4. Kun kirjautuminen on valmis, näet sivun yläreunassa painikkeet Etusivu, Kyselyt, Omat tulokset, Organisaatio, Raportit ja Hallinta. Näistä Hallintasivulla voit luoda omalle henkilöstöllesi (varhaiskasvatusyksiköiden vastuuhenkilöille) kutsukoodeja sekä hallinnoida esimerkiksi yksikköjen nimien kirjoitusasuja.

Yksikön vastuuhenkilö

 1. Kirjaudu Vopekan etusivulla antamalla työsähköpostiosoitteesi ja paina ”Kirjaudu”
 2. Kirjoita pyydettyihin kenttiin sähköpostiisi lähetetty salasana ja kunnan vastuuhenkilöltä saamasi kutsukoodi. Jos ei sinulla ole vielä kutsukoodia, ota yhteyttä kuntasi varhaiskasvatuksen vastuuhenkilöön.
 3. Kun kirjautuminen on valmis, näet sivun yläreunassa painikkeet Etusivu, Kyselyt, Omat tulokset, Organsaatio, Raportit ja Hallinta.

Kyselyyn vastaaja

 1. Kirjaudu Vopekan etusivulla antamalla työsähköpostiosoitteesi ja paina ”Kirjaudu”
 2. Kirjoita pyydettyihin kenttiin sähköpostiisi lähetetty salasana ja yksikkösi vastuuhenkilöltä saamasi kutsukoodi. Jos ei sinulla ole vielä kutsukoodia, ota yhteyttä yksikkösi vastuuhenkilöön.
 3. Kun kirjautuminen on valmis, näet sivun yläreunassa painikkeet Etusivu, Kyselyt ja Omat tulokset.
 4. Kyselyt-painikkeesta pääset aloittamaan kyselyihin vastaamisen.

Huom! Vastaajan antama yksikön nimi, kunnan nimi ja mahdollinen toimipisteen nimi tulee täyttää huolella. Niiden perusteella Vopeka liittää vastaukset oikeaan raporttiin. Vastaajia kannattaa ohjeistaa, missä muodossa yksikön nimi annetaan.